Mag je geld verdienen met mensen helpen?

Publicatiedatum: 8 oktober 2019

Deze vraag kreeg ik van één van de deelnemers bij mijn workshop bij de beroepsvereniging voor coaches en supervisoren: LVSC. En mijn antwoord op zijn vraag? Ja, natuurlijk! 

Het is interessant om eens te onderzoeken waarom je Å«berhaupt twijfelt of je geld mag vragen met helpen van mensen

Ergens is er dan nog een twijfel over de waarde die je biedt. Als je namelijk overtuigd bent van de waarde die je levert, dan is het volkomen logisch dat je daarmee geld verdient. Want....geld is niets meer dan een ruilmiddel. Geld is energie. Niets meer en niets minder. Geld vertegenwoordigt een waarde. Denk het eens om: Wat is jouw advies of hulp waard als je er geen geld voor krijgt? Het heeft letterlijk weinig waarde. En in hoeverre gaan mensen echt iets met jouw hulp doen, als je het toch maar gratis weg geeft? Het commitment wat je dan vraagt van mensen, is behoorlijk klein. En je doet jezelf en jouw (potentiële) klant daarmee zo ongelooflijk te kort. 

Het hele leven draait om geven

Als je veel geeft, krijg je ook veel terug. Daar geloof ik heilig in. Als je dus een heel mooi aanbod in de markt hebt gezet, waar je echt heel duidelijk mensen mee kunt helpen, dan is het dus ook logisch dat jouw klanten daar graag voor betalen. Zo blijft de energie kloppen. Het is een eerlijk verhaal. Heb je een waardeloze dienst of heb je ontevreden klanten? Dat komt dan toch wel bij je terug. Ook dat is energie. En daarmee bouw je dus geen duurzaam bedrijf. De bedrijven die een duurzaam resultaat boeken werken dus vanuit de principes: eerlijke waarde leveren. Een goed product in de markt zetten, waar mensen graag voor betalen. De klanten worden ambassadeurs. Een ontevreden klant wordt gehoord en gezien en het bedrijf doet er iets mee. En zo blijft de energie kloppen en is iedereen blij.

Zorg wel dat mensen met jou en jouw dienst kunnen kennismaken

Als je jezelf echt serieus neemt als ondernemer, dan werk je zo min mogelijk gratis. Tenzij je het doet als kennismaking. Zodat mensen even van je kunnen proeven. Dat is ook de reden dat je in drogisterijen vaak een sample krijgt van een parfum. Je kunt even onderzoeken of de parfum bij je past. Een gedeelte van de mensen koopt vervolgens de parfum echt en een gedeelte niet. Dat kun je ook toepassen op jouw business. Zorg dat mensen echt met je kennis kunnen maken. Even van jou en jouw product kunnen proeven. Dat is heel belangrijk en waardevol om te werken aan de 'know-like-trust' factor bij jouw potentiële klant.

Wil jij graag mensen helpen? Leg dan je focus op geld verdienen en maak een goed financieel plan voor jouw bedrijf. Zodat je gaat sturen op cijfers.

"Als je graag mensen echt wilt hebben, leg dan je focus op geld verdienen. Maak een goed financieel plan voor je bedrijf. Want met geld, kun je hele mooie dingen doen en echt mensen helpen. Bijvoorbeeld: Een stichting oprichten. Geld geven aan goede doelen. Vrijwilligerswerk gaan doen, omdat je je niet zorgen hoeft te maken over de vaste lasten die nog betaald moeten worden. En zo zijn er nog talloze voorbeelden. Geld verdienen is niet egoistisch. Het is een manier om te kunnen groeien en de wereld beter te maken. En dat werkt heel vervullend.

Wil je dus echt mensen vanuit jouw bedrijf helpen? Neem jezelf en de klant dan serieus.

Vraag om een commitment, aan jezelf en aan jouw klant. Zodat je samen gaat groeien. En dan kunnen er zulke mooie dingen gebeuren.