Waarom ik geen sprookjes verkoop

Publicatiedatum: 17 september 2019

Sprookjes verkopen. 

We worden de hele dag verleid en misleid. Dat gebeurt in het nieuws, in de media en op social media. 

Businesscoaches die op social media net doen alsof ze 15000 euro bijgeschreven kregen toen ze met hun gezin in de Alpen liepen. 

Een voetballer en presentatrice die het perfecte huwelijk laten zien op social media en uiteindelijk toch gaan scheiden.

De politiek die ons oproept om ons toch echt te laten vaccineren voor de Mexicaanse Griep terwijl het nooit bewezen was dat de Mexicaanse Griep zo heftig was als werd voorgeschoteld.

Sprookjes verkopen. Angst verkoopt. 

Het helpt om je daar van bewust te zijn, omdat we dus de hele dag beïnvloed worden.

Maar hoe zit het met zuiverheid? Bestaat het nog?

Ik vind van wel. 

Als ik naar mijn 4-jarige dochter Amélie kijk die vanuit haar oprechtheid voor de hele buurt tekeningen maakt en ze overal door de brievenbus gooit. Die vraagt of ze iets van haar speelgoed kan inpakken voor haar neefje die bijna jarig is, want zij heeft het toch niet meer nodig. 

Als ik kijk naar de buurman uit onze straat die we helemaal niet zo goed kennen, die ons zomaar twee prachtige badjassen stuurde met de namen van onze dochters ter gelegenheid van de geboorte van Livia. 

Als ik kijk naar mijn klanten. Over het algemeen allemaal mensen die oprecht en eerlijk zijn. Die goed zijn voor hun klanten. Die mooie dingen doen. Die hun klanten echt willen helpen. Vanuit eerlijke intenties. 

No alt text provided for this image

Of als ik kijk naar welke mooie muziek er nog elke dag gemaakt wordt. Dat kan alleen maar als je in contact staat met je gevoel. Zoals dit nummer van Danny Vera. Die je even mee op reis neemt naar de pieken en dalen van het leven.

Danny is al meer dan 20 jaar artiest, zijn weg omhoog ging ook stap-voor-stap. Nu heeft nu opeens een hit te pakken. Mensen zetten hun auto stil als het nummer op de radio komt omdat het zo ontroerend is.

Ieder mensenleven kent pieken en dalen. Dat geldt ook voor het ondernemerschap. Ondernemen is in mijn optiek: leren de pieken te vieren en de dalen te overwinnen. Echt zijn. Iets wat 100% vanuit jou komt in de wereld zetten. Want jouw energie, die is uniek.

Zoals de eerlijke energie van Danny, de puurheid van het nummer en zijn doorzettingsvermogen hem nu een prachtige hit hebben gebracht. Danny schreef dit nummer niet omdat hij een hit wilde. Hij schreef het vanuit oprechtheid. Daar kunnen wij allemaal van leren.

Zet nooit iets in de wereld omdat je wil dat het een succes wordt. Zet iets echts in de wereld. Met jouw oprechte energie. En laat het resultaat helemaal los. Dan komt het resultaat jouw kant op, wanneer de tijd er rijp voor is. En zet door.

Zuiverheid. Dat is wat ik nog veel meer ga uitdragen dit najaar. Doe je met me mee?

Fijne dag!