De Vonk Podcast

In mijn maandelijkse podcast ‘Vonk’ praat ik met mijn gast over zijn/haar levensverhaal n.a.v. door de gast mee gebrachte fragmenten. Een stuk muziek, een filmfragment of een stuk tekst…..het zegt zoveel over de gast én er is geen betere manier om bruggen te bouwen dan door middel van kunst en muziek. Laat je raken…..bij Vonk!

Doneren aan Vonk

Deze podcast kan ik alleen maken met jouw steun. Help daarom mee om Vonk te laten groeien met een donatie. Dank je wel!

Vonk – nr. 03 – Ellen van den Berg

Januari 2024

Het is misschien wel mijn favoriete onderwerp. En ik denk dat ik vast niet de enige ben. Daarom heb ik in deze aflevering van Vonk @ellen.v.d.berg uitgenodigd. We praten naar aanleiding van door haar mee genomen fragmenten over de liefde, heilige s*ksualiteit en intimiteit. Wat is écht kwetsbaar zijn? Hoe kun je je hart openen voor een ander? Kun je van meerdere personen tegelijk houden? Is het beeld wat wij hebben aangeleerd gekregen over relaties, het huwelijk, seksualiteit en intimiteit, iets om eens kritisch naar te kijken? En hoe gaan we om met onze kinderen, die opgroeien in een digitale maatschappij, waar aan de ene kant de s*eks overal en digitaal is en aan de andere kant er steeds meer taboes zijn? Dit in meer in deze aflevering van Vonk.

Vonk – nr. 02 – Saraï Venner – Pannekoek

December 2023

In de tweede aflevering van Vonk, ga ik in gesprek met Saraï Venner – Pannekoek. Saraï is moeder, (sport) diëtiste, onderneemster en therapeut. We praten over haar transitie van het sjamanisme tot de persoonlijke relatie die zij nu ervaart met God. Hoe kijkt zij naar de spirituele wereld waar zij eerst onderdeel van was? Hoe kan het dat het soms zo lijkt dat je binnen de spirituele wereld bijna alles mag geloven, behalve in God? Een gesprek over God, verstilling en nog zóveel meer!

Vonk – nr. 01 – Anouk van der Lucht

November 2023

Met pedagoog Anouk van der Lucht ga ik in gesprek over opvoeden als ‘een beetje hippie’. Wat is er eigenlijk mis met straffen en belonen? Hoe kunnen we onze kinderen liefdevol begeleiden in deze wereld zonder dat het een fluwelen handschoen opvoeding wordt? Wat zou er anders kunnen in het schoolsysteem? Aan de hand van drie muzikale fragmenten gaan we in gesprek over deze onderwerpen en meer!