In hongerstaking wegens grove schendingen journalistieke code – Fiona Zwart en Ferdinand van der Neut

Ferdinand van der Neut, voorzitter van het ABC Burgercollectief, een groep van meer dan 50 lokale organisaties die zich verzetten tegen de vrijheidsbeperkingen van het corona-beleid, gaat in hongerstaking om aandacht te vragen voor de gevolgen van het wereldwijde beleid. De vergaande economische, maatschappelijke en sociale gevolgen van het beleid krijgen veel te weinig aandacht in de media. Elke dag dat de maatregelen langer duren, neemt de honger en de armoede toe in de wereld.

Ferdinand praat met Fiona Zwart over de rol van de media in het corona-debat. Hij stelt vast dat veel te weinig journalisten zich momenteel aan de journalistieke code houden, de ‘Code van Bordeaux’. In dit gesprek wordt de ‘Code van Bordeaux’ stap-voor-stap door gelopen en getoetst aan de hedendaagse journalistiek.

Ook zoomen Ferdinand en Fiona in op de vraag: ‘Hoe nu verder? Hoe gaan we de polarisatie stoppen en hoe zorgen we er voor dat mensen elkaar weer gaan vinden?’ Elke integere journalist kan onderdeel worden van de oplossing. Als elke journalist zich weer aan de ‘Code van Bordeaux’ gaat houden, zal de waarheid overwinnen en kan het volk zich verenigen en de polarisatie stoppen. Een gesprek van hoop en verbinding.