Wees jezelf. De wereld heeft je nodig
Publicatie: 9 december 2021

Deze tijd kost ons veel, maar het brengt ons ook veel. Nu de tijd van ‘de schone schijn’ voorbij is en we ons niet meer kunnen verschuilen achter oppervlakkige kroegpraat over vakanties en nieuwe huizen, zien we precies hoe het met iedereen écht gaat. De maskers zijn af in een tijd waarin we gedwongen worden maskers te dragen. We worden collectief gedwongen om onze diepste angsten aan te kijken en onze wonden te helen.

We worden uitgedaagd om onze waarheid te spreken, onze stemmen te laten horen en onze harten te openen terwijl we ook onze rug recht houden.

Deze tijd biedt daardoor enorme kansen voor persoonlijke groei en daarmee ook voor collectieve groei. Ieder individu die groeit in bewustzijn draagt bij aan de collectieve ‘great awakening’. Eigenlijk zijn er nu twee keuzes: Je gaat volledig staan voor dat waar jij in gelooft óf je kiest ervoor om het narratief te blijven steunen. Je kiest ervoor om bang te worden voor de weg waar de wereld op zit. Of je kiest ervoor om weerbaarder te worden en een schepper te zijn van een mooiere wereld. Een middenweg is er in mijn optiek niet. De waarheid blijft de waarheid. Nee, ik zeg niet dat het makkelijk is. Maar het kiezen van de moeilijke weg is wel de meest waardevolle weg. En ik weet dat persoonlijke groei ook een rouwproces kan betekenen. Je zal minder begrepen worden door je omgeving. Wellicht kost het je zelfs je relatie of bepaalde vriendschappen. Maar weet je wat je ervoor terug krijgt? Jouw authentieke zelf. Je krijgt er een gevoel van trots voor terug. Je wordt steeds sterker en weerbaarder. En ik weet dat heel veel mensen hier naar verlangen, maar simpelweg nog niet naar de innerlijke stem durven te luisteren. Want de wereld staat al op z’n kop en al die veranderingen voelen oncomfortabel. Maar de innerlijke stem wil ons iets vertellen en het is aan ons om hier naar te luisteren. Het niet wegdrukken of verdoven.

Pak deze kans en groei.
Want de zin van het leven is liefhebben. Liefde voor de wereld, liefde voor de medemens, liefde voor het leven. En de zin van het leven is dat jij steeds meer zal liefhebben en daardoor zal groeien. De opvulling van Netflix, vakanties en etentjes zullen ons nooit de zingeving bieden die we zoeken. Pak deze kans. Meer zingeving. Meer leven. Meer liefde. Meer jij. Meer echtheid in een wereld die steeds nepper wordt. Wees jezelf. De wereld heeft je nodig. Nu meer dan ooit.