Wat kun je doen om je te wapenen tegen de aankomende crisis? – Fiona Zwart met Elmer Hogervorst

Fiona Zwart met Elmer Hogervorst – Wat kun je doen om je te wapenen tegen de aankomende crisis?

Financieel adviseur en auteur Elmer Hogervorst praat met Fiona Zwart over wat je als burger kunt doen om je te wapenen tegen de crisis die er waarschijnlijk aan gaat komen.

De economie lijkt nu nog redelijk te draaien, zegt Hogervorst, die vermogende particulieren adviseert en als fiscaal jurist een van de vaste begeleiders is van prijswinnaars in de Staatsloterij. Maar mogelijk dit najaar al gaan er klappen vallen in de vorm van ontslagen en faillissementen.

Hij verwacht dat dit het draagvlak voor het coronabeleid zal doen verdampen. “De pijn moet echt groter worden voordat mensen in opstand komen, maar hij gaat groter worden.”

Wie zijn vermogen wil beschermen doet er volgens Hogervorst goed aan om te streven naar “flexibiliteit”. Word niet afhankelijk van het bankensysteem, maar kijk naar alternatieven, is zijn advies.

In het interview praat hij over de voor- en nadelen van goud, zilver, bitcoin, en kunst. Hij adviseert verder om te zorgen voor een goede opleiding en meerdere inkomstenbronnen.

Andere tip: “de kudde heeft op de lange termijn altijd ongelijk”.

Hogervorst is co-auteur met Eric Mecking van de boeken “Geld, goud en zilver” en “Deflatie in aantocht”. @ElmerHogervorst